QWI een terugblik met een vooruitzicht

Het einde van het jaar is hét moment van bezinning en van het maken van toekomstplannen. Ook bij QWI zijn ze volop bezig met het vormgeven van nieuwe doelen en diensten. De afgelopen zeven jaar hebben ze veel geleerd, gezien en gehoord en dat vertaalden ze naar hun missie en visie. We nemen u terug naar het begin van QWI en laten u kennismaken met hun ambities.

Eigenaar Michel Kuster werkte van 1994 tot en met 2006 bij verschillende telecombedrijven als consultant. “Voordat ik QWi oprichtte heb ik bij verschillende telecombedrijven gewerkt. Daar kreeg ik de vrijheid om mij verder te specialiseren op verschillende gebieden van Data, Telecom en IT. Daar ontwikkelde ik ook mijn passie voor draadloze netwerken. Met QWi kon ik me hier geheel in specialiseren. Draadloos werken biedt enorm veel mogelijkheden, waardoor bedrijven steeds efficiënter opereren. Wij laten onze klanten graag zien hoe draadloos werken hen verder helpt. Daarnaast helpen we hen bij het maken van de juiste keuzes, zodat ze het maximale uit hun WiFi netwerk halen. Draadloos internet is de toekomst en QWi helpt het efficiënter te maken.”

De groei
QWi zag de behoefte en de noodzaak van WiFi bij verschillende bedrijven en branches. Veel bedrijven waren op zoek naar meer onafhankelijkheid en wilde niet langer afhankelijk zijn. Verschillende branches merkten dat, door beperking in vrijheid en de mate van service, dit een negatief effect had op hun eigen bedrijfsvoering. QWI voorzag deze klanten van draadloze netwerken en traditionele mond-tot-mond reclame zorgden voor nieuwe klanten die ook een onafhankelijke hotspot wilden. Michel: “We kregen naamsbekendheid en groeiden qua team. We zaten middenin een economische crisis, maar daar hadden wij geen last van. WiFi is een lifeline, dus mensen waren bereid te investeren in een goed werkend en waardevol WiFi netwerk.” QWi heeft service en support hoog in het vaandel staan en het uitgangspunt is altijd de ervaring (user experience) van de gebruiker.

Ontwikkelen en investeren
Tot aan 2010 zette de groei goed door, maar ondanks de toename aan opdrachten, richtte Michel zijn bedrijf toch anders in. “Een aantal zaken liep nog niet lekker en nu werd het tijd deze aan te pakken. Ik zette mijn mensen efficiënter in en bracht structuur aan binnen de verschillende werkprocessen. Er kwamen protocollen en dat bracht orde en rust met zich mee. Het was het jaar waarin een duidelijke professionaliseringsslag werd gemaakt, zodat we de klant nog beter konden bedienen.”

Krachten bundelen
De afgelopen vijf jaar bleef QWI in beweging en groeide het bedrijf constant en gestaag. Bedrijfsprocessen werden aangescherpt en verbeterd. Michel: “In deze periode gingen wij partnerships aan met bedrijven om te zorgen dat wij onze klanten nog beter van dienst konden zijn. Samen sta je sterker. Zo zijn wij een partnership aangegaan met een organisatie waar wij al jaren mee samenwerken. In hun data centers hebben wij ook onze diensten onder gebracht. Het is een bedrijf dat oplossingsgericht werkt, flexibel is en zeer goede service en support levert. Dat zijn ook onze vereisten en voorwaarden om de beste dienstverlening te kunnen leveren aan onze klanten. Door deze samenwerking bieden we nu ook VOIP diensten (Hosted Voip) en Cloud diensten (Hosted Cloud en Private Cloud) aan.”

Topontwikkelingen 2015
De tweede helft van 2015 stond in het teken van de mogelijkheid tot het aanbieden van diensten en WiFi vanuit de cloud waaronder WaaS (WiFi as a Service) en WiFi marketing concepten. “Werken via de cloud heeft vele voordelen”, vertelt Michel. “Het is beter beheersbaar, het is een minder kwetsbare omgeving en kostentechnisch voordeliger voor onze klanten. Het aanbieden van cloud computing is een mooie eerste stap in de richting van ons doel: Een erkende wireless serviceprovider zijn.”

Welkom 2016
Een nieuw jaar een nieuw begin. QWi is er helemaal klaar voor. Alles is ingericht om diensten vanuit de cloud te kunnen leveren. Door WiFi uit de cloud (WaaS) is het voor ieder bedrijf nu mogelijk met of zonder groot budget een WiFi netwerk af te nemen door te kiezen of voor een eenmalige betaling of voor een vast bedrag per maand. U bepaalt. U krijgt daarnaast ook meer inzicht in uw bezoekers met onze WiFi markting diensten. En inzicht in uw bezoekers geeft u meer mogelijkheden om uw eigen producten en diensten aan te bieden en dat leidt tot meer omzet.

Het belooft een mooi jaar te worden. Proost!

Neem contact met ons op!

13 + 9 =

Hoe kunnen we je helpen?
QWi Help Chat
Versturen via WhatsApp

Pin It on Pinterest

Share This