Het installeren van een netwerk van A tot Z

Een perfect werkend draadloos WiFi- of bedrijfsnetwerk, dat is wat iedere ondernemer of organisator voor zijn klanten of gebruikers wil. De wens is duidelijk, maar welke stappen moeten worden genomen om tot een kwaliteitsnetwerk te komen?

De eerste stap is logisch, maar intensief. Het is belangrijk om de wensen, eisen en behoeften duidelijk in kaart te brengen. Ieder netwerk is maatwerk. Vragen als: Wat moet de klant/gebruiker kunnen doen met het netwerk? Moet er altijd en overal dekking zijn? Welke specifieke diensten moeten er worden gekoppeld aan het netwerk? Denk hierbij aan kassasystemen, vaste internet verbindingen, aparte toegang voor het personeel, betaalsystemen voor een groot publiek bij een evenement of WiFi marketing.

Testfase

Wanneer wensen, eisen en behoeften helder zijn, dan volgt er een locatie onderzoek. Een ervaren engineer zal aan de hand van de wensenlijst bepalen waaraan de daadwerkelijke installatie moet voldoen. Wat volgt is dat een locatie wordt ‘ingemeten’. Denk hierbij aan het aantal benodigdheden en de capaciteit . De wensen en eisen worden samen met het locatie onderzoek vertaald in een technisch ontwerp. Deze wordt met de klant besproken alvorens goedkeuring.

Installatie

Een ervaren en professionele engineer vertaalt het technisch ontwerp naar het installeren van een betrouwbaar WiFi- of bedrijfsnetwerk. De engineer gaat pas weg wanneer alles naar volle tevredenheid werkt.

Check, check, dubbelcheck

De laatste stap in het proces is de nameting. Niet lang nadat het netwerk is geïnstalleerd, meet de engineer de locatie na. Hierbij wordt gekeken of de installatie voldoet aan de verwachting van de klant en of alles volgens het technisch ontwerp is uitgevoerd. Voor eventuele vragen of onduidelijkheden met betrekking tot het gebruik van het netwerk, kan de klant bij de engineer terecht.

De meerwaarde van service en support

In een ideale wereld heb je een netwerk dat je nooit in de steek laat. In de echte wereld heb je te maken met allerlei factoren die de werking van een netwerk kunnen beïnvloeden. En hoe legt u uw klanten of gebruikers uit dat ‘het netwerk even platligt? Maar dat er over een paar uurtjes iemand langs kan komen…
Daarom is het belangrijk om een service- en supportcontract te hebben. Dan weet u zeker dat uw netwerk binnen no time weer optimaal functioneert.

Neem contact met ons op!

4 + 11 =

Hoe kunnen we je helpen?
QWi Help Chat
Versturen via WhatsApp

Pin It on Pinterest

Share This